Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÄKTENSKAP I HELVETET

Det gamla paret som inte hade talat
med varandra de sista tio åren och
nu gick och önskade inget hellre än
den andre skulle dö för att äntligen
befrias ifrån varandras bojor vars
fängelse äktenskapet inneburit allt-
sedan de gifte sig för femti år sedan.

De hade också upptäckt att ingen av
dom var längre den de gifte sig med
och framstod nu inför varandra som
främlingar.

De ansåg att om de träffas igen när
de är döda måste hamnat i helvetet
för sina synder,
och vad kunde de göra åt det när
det inte ens hjälpte om de slog ihjäl
varandra då de blivit odödliga till-
sammans i ett evighetslångt äkten-
skap som aldrig tog slut.

Deras äktenskap som sedan tidigare
varit så dött som det kunde bli blev
efter döden inte alls så mycket annor-
lunda än det varit i livet.




~




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 265 gånger
Publicerad 2021-06-07 04:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP