Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafett med 3 givna ord + 18 egna. Fick orden motvindsvirvlarna, Jylland och beskrivning av TrollTörnTrappan. Historien är helt sann, jag gick ett halvår på folkhögskola på Jylland 1983 och deltog sedan i ett alfabetiseringsprojekt i Guinea-Bissau 1984.


I Jylland

 

Motvindsvirvlarna mot kolonialismen

drev mig till Jylland på 80-talet

till en upplevelse bortom all beskrivning

kun en lille smule øver ækvator

 

 




Fri vers av Nanna X
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-08 06:42



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tänkte drämma till med Verkligheten överträffar dikten, men det är ju en väldigt intressant dikt.
2021-06-18

    ej medlem längre
Gillar! Spännande läsning.
2021-06-13

  lodjuret/seglare VIP
Jylland, det är väl en ö mellan Sylt o Stora Bält? Gotland är inte ens i närheten av Sylt. Men Sundsvall är belägen, staden, i närheten av Hudiksvall, någonstans i Sverige.
2021-06-09

  Nanna X
Jo, jag pratar fortfarande hyfsad portugisiska. Kolonialister har aldrig hjälpt folk, bara trott det själva kanske. Ursäkta min stenhårda inställning, men jag har faktiskt studerat ämnet i teori och praktik.
2021-06-08

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande hur sista raden seglar över till danska språket ! Medan din oplevelse /erfaring for betydligt mer fjärran än så?! Fick ni lära er portugisiska i samma veva?

För övrigt varje gång jag läser "kolonialismen" i bestämd form, känns det som hela västvärlden utpekas som en bunt tyranner - medan om man nöjer sig med obestämda formen "kolonialism" känns det genast mer resonabelt vem som bidragit till vad, måske rentav hjälpt folk..
2021-06-08

  Maria Sundelin VIP
Människor kan i vissa fall drivas till allt
2021-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X