Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Då jag är en tänkande människa så förundras jag över hur ord används, för att inte tala om hur de inte används - värst av allt tillåts användas.


Utanförskap eller förort

 

Förorter eller kriminella nästen?

 

Här tycks det återigen stå still både hos allmänheten och hos politiker – därtill ock hos massmedia och myndigheter. Då det gång på gång pratas om ”utsatta områden” och då någon politiker vill visa krafttag mot de kriminella i förorterna. Ja, då kallar man områdena helt enkelt – FÖRORTER!

Det tycks inte finnas någon genomgripande koncept i samhällets agerande mot de kriminella i dessa förorter. Det är som att ingen vågar ta tummen ur röva och säga ifrån på skarpen och vågar någon göra det så blir de nedvärderade och inte bara kallade för idioter, utan också för rasister av alla de slag.

Vad som många tycks ha glömt bort angående om dessa områden, är att de från början har varit byggda som förorter. I syftet att fler än bara de rika ska ha någonstans att bo. Hus i dessa områden är därför inte av kvalité såsom slott och herrgårdar eller ens som villor. Utan det är flerfamiljsbostäder med en gemensam trappa, gemensam vind, gemensam gård, gemensamma andra utrymmen och gemensam tvättstuga. Det sistnämnda är också något som bland svenskar brukar vara ett ställe; att antingen komma överens om eller att skapa rent helvete. Därför har det från början skapats regler som gäller alla boende.

Tyvärr tycks tvättstugan vara något som vissa invandrare anser sig ha rätten med att äga. Bestämma över och ta över – främst om de är flera stycken från samma kultur eller från samma land. Värst av allt om det bor fler i samma släkt i huset. Då tror dessa sig ha rätten med att skapa nya regler allteftersom och som till slut skapar en ohållbar situation. Samma sak gäller boenden som anser sig ha rätten att föra oväsen i sina lägenheter och utan att tänka på sin omgivning. Det innebär att de som störs av andras höga ljudnivåer. Tvingas att antingen flytta eller förminska sig själva i sitt eget hem. Därmed om hyresvärden eller dennes talesperson avstår från att se till all sammanhängande problematik som finns i området.

 

Myndigheter och politiker

Därför var det rent ut sagt löjligt värre då, myndighetspersoner, politiker och massmedia – alla tillsammans satte igång med att bortförklara förorternas problematik med förklaringar som utsatta områden. I syftet att hitta på en orsak till varför det hade blivit så farligt för vanliga svenskar att bo på dessa områden. Istället för att gå till pudelns kärna från allra första början. Att de som hade kommit från länder utanför Norden. Hade en gemensam kultur, språk, agenda och egna kulturella behov med åsikter som inte fanns i det nordiska samhället. Detta gjorde att de som är svenskar eller etniska nordbor i det svenska samhällets åsikter och kultur. Blev då i förorterna utsatta för allehanda rasistiska aktioner från de invandrare som hade kommit till Sverige – oftast som flyktingar. (Observera att de som har kommit till Sverige från Nordamerika och andra västerländska länder. Har mer eller mindre per automatik anpassat sig till Sverige. De har heller inte varit intresserade av att ställa krav på att få ses som svenskar men bli daltade som invandrare). Med resultatet att mängder av etniska Nordbor såg ingen annan väg än att flytta från förorterna.

 

Nedtystat samtalsämne

Det som också är fel – förutom att inte ha fått diskutera öppet om dessa saker – är att var gång man pratar om dessa invandrare i för-orterna. Då tycks de (som är invandrare och har invandrar-bakgrund till icke nordiska länder eller till icke västerländska länder) bli fly förbannade bara man använder ordet invandrare. Oftast menar de då att ordet i sig är rasistiskt och varför det har blivit på det viset. Det beror på att allting anser de vara rasism som får dem att komma ihåg, att det finns andra i Sverige än de själva. Med andra ord tycks invandrarna vilja äta kakan och ha den kvar. För om man pratar med dem om olika problematik. Då blir det med en gång att allt sådant prat. Ska utgå från deras synvinkel såsom detta med tider i tvättstugan. Här har jag definitivt fått lära mig att de ser det som en rättighet, med att redan boende i huset. Ska acceptera invandrarnas nya regler i boendet, även om de är yngre eller till och med ”nyanlända” i landet.

Så de problem som finns i förorterna är sådana problem som kunde ha undvikits ifall samhällets stöttepelare (myndigheter och politiker), från första början vågat sätta ner foten och inte haft åsikten. Att allting ordnar sig bara tiden får räcka till, läka sår och att alla blundar. Då de är vuxna så kommer de säkert på hur de ska sköta sig själva och ta hand om varandra. – Idag ser vi resultatet som kallas för ”utanförskaps områden”! (förresten verkligen ställen som ingen vettig människa vill bo i tack vare agendan).

En gång ingen gång … men?

Vips och vad får vi höra mer och mer idag i samhället. Jo, att de områden som är förorter och har övervägande delen boende från Afrika, Asien, Sydamerika och sydeuropa. Dessa områden kallar man för utsatta områden och därför har ingen vågat ta itu med de verkliga problemen. Nämligen att vidta åtgärder mot de vuxna som trodd sig ha rätten att skaffa hur många barn som helst, utan att de vuxna ens har arbeten som betalar för sina egna barn. De vuxna som inte ens ids med att skaffa sig utbildning till att arbeta som städare. De har varit duktiga på att ge sken av att vilja arbeta. Men då de har fått enkla arbeten så har de misskött sig katastrofalt och detta på grund av brist på kunskap. Ändock har de fått hjälp från stat och kommun, att få allting som mat, kläder, bostad och allting annat av nöd. Med resultatet att de har kunnat leva ett gott liv och skaffat sig hur många barn som helst. Utan att behöva ta ansvar för ens sina egna barn. Som att fostra dem in i samhället. Visst finns det vilseledda människor som tror att direkt folk får ett arbete, så ordnar sig allting annat och barnen lär sig att arbeta i hederliga yrken. – Så fel så fel. Om folk visste hur många som skaffar barn och hur många barn. Men ändock saknar de grundläggande kunskaperna i att utbilda sina barn till hederliga människor. Då skulle det bli som det blev i staden som varnades av Jona. Alla skulle gå ut och gråta högljudd, slänga aska över sig och gå på knä i syftet att be till högre makter.

Positivt tänkande lösningen?

Många tänker säkert som så att det kommer att ordna sig. Men hur länge har man inte gått och trodd detta i samhället? Och då fler och fler bara bryr sig om sig själva, sin omgivning, sina närmsta och samtidigt förväntar sig få lägre avgifter med högre lön. Då kan man verkligen undra över vem/vilka som lever i utanförskap om man tänker på ordets egentliga betydelse.

Samtidigt som de kriminella sprider ut sig i landet och tar över område efter område och ser till att de som har bott på områdena tidigare tvingas flytta för sin egen säkerhet. Då blir det till slut inte allmännyttans bostäder som bebos av hederliga vanliga svenskar. Utan det blir fler och fler som tvingas att ta sin tillflykt till egna hem, även om de saknar de ekonomiska resurserna. En sakfråga som inte tyvärr har kommit fram i dagen.

Finns en lösning men långsiktig

Så hur ska man kunna beivra brottsligheten i de drabbade förorterna och på lång sikt? Jo, det finns ett alternativ och det är att låta den gamla skolans regler råda i bostadsområdena. Som i sig tyvärr är en utdöende metod, men som fungerade förr i tiden och speciellt med föräldrar med få barn. Låt grannarna säga ifrån till barnen och till nyinflyttade in i huset. Vidta åtgärder mot dem som har flyttat in och som för oväsen. Vidta åtgärder mot dem som är många i antal och som tycks göra väsen av sig. Oftast genom anklagelser mot dem som bott länge på området och som har själva tidigare fostrats in i en god grannsämja.

 

 

Ändrade förutsättningar idag pga värdar eller?

– Men tyvärr så är det inte så idag, utan idag är det mängden av boende som anses vara de som ska bestämma. Med andra ord då de har flyttat in i ett område. Så kan de ta fler och fler av sin sort till området. Genom att ofreda de gamla på området på sådant sätt att de äldre hyresgästerna tvingas att flytta på sig från sina mångåriga hem. Och vågar de äldre hyresgästerna göra anmälningar mot de nyinflyttade, så vidtas inga åtgärder mot de nyinflyttade – ifall de är som sagt invandrare från icke nordiska länder. Och vips så ser de till att skapa ”förortsområden” till och med på orter som saknar egentliga förorter. Och på det viset skapas ”utsatta områden” – ett sådant område kan man påstå vara och är; Kronogården i Trollhättan. Och som man kan förstå så har mängder av etniska Nordbor flyttat från det området, i samma takt det har flyttat in fler och fler invandrare. Med andra ord; förorter är inte områden med utanförskap, utan områden med mängder av invandrare som har vägrat ta ansvar för sina egna liv och vägrat fostra sina barn till samhällsmedborgare med eget ansvar.

Detta är vad politiker, massmedia och myndighetspersoner borde gå ut och prata om i samhället. Därmed skapa en debatt om invandrarnas eget ansvar i sina egna liv.

Då det gäller alla andra som saknar olika plattformar att använda i sina liv, för att få den tryggheten som behövs i livet. Då heter det inte ”utsatta människor” – utan skyll dig själv och så läggs locket på.

 

 

 
Övriga genrer (Essä) av Flicis VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-08 14:31Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP