Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Men det var två på samma brygga…


På bryggan satt en annan man


På andra sidan, tvärs över satt en något yngre man. Men han saknade glasögonen. Istället hade han ett välansatt helskägg, helt i den grå färgskalan. Man kunde gissa att de båda var pensionärer men inte hade varit det särskilt länge. Ett leende lekte på hans läppar. Var det kaffet som hade smakat så där extra gott när det dricks i rätt sällskap och med en sol på alla bästa humör. Sannolikt var det så.
Denne, lite yngre herre, tycktes vara mer frusen än sitt sällskap mittemot. För han hade både keps, halsduk och en ytterjacka, med kedjan högt uppdragen för att behålla all den goda kroppsvärmen som fanns.
Han såg så förnöjsam ut. Och detta Mona-Lisa-leende berodde säkert på att han levt ett rikt liv med många barn och barnbarn. Nu funderade han säkert på om hans storebror skulle få uppleva sitt första barnbarn någon gång.
I båda sina händer höll han sin kaffekopp, som egentligen var locket på termosen, och eftersom det fanns kaffe kvar så väntade han på stunden att få dricka ut det sista. 
En kort granskande blick på hans händer sa att hans yrke, med säkerhet, också hade varit ett yrke där lyssnande ingick som en viktig del. Man kunde gissa på psykolog eller läkare. Du får väl fråga om Du är lite nyfiken. 
Med denna tålamodsprövande blick gissar vi att han trivs med ett metspö i sin hand och avvaktar attackerna mot kroken med långmod och ett leende. Alldeles i närheten har han säkert en välfylld termos. Och kanske några smörgåsar i plastpåsen strax intill.
Prosa (Kortnovell) av Bengt Malmsten VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-08 14:36Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja vem kan detta vara mån tro?
2021-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP