Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
I tunnelbanan satt en fundersam ung dam.


En ung dam satt och funderade…


Det var lördag kväll. Någon gång innan pandemin stängt ner allt som hette "festligt" och "roligt". Fyra flickor var på väg in till stan. Tre av dem pratade om sina pojkvänner som skulle kliva på tåget lite senare i Gullmarsplan. De skulle sedan bege sig till någon restaurang vid Stureplan. Eller var det någon bar? Killarna hade pratat om än det ena och än det andra. Bäst att lägga upp snacket redan nu tänkte tre av flickorna, så kunde de påverka killarnas val. De kände mer för mat än för billig sprit.
Men den fjärde var "borta i sina egna tankar". Hon tittade drömmande ut i vagnen, hade inte blicken fäst på något särskilt. Hon lyssnade inte alls på sina väninnor. Istället funderade hon på varför det bara var hon som var singel. 
"Men ikväll", tänkte hon, "har jag satt på mig mina silverfärgade jeans som är sådär supertajta. Kanske "han" upptäcker mig då?" Som topp hade hon valt en enkel och stilren svart t-shirt som matchade jeansen perfekt.
Hon var i den åldern då tankarna på barn och barnabarn är väldigt avlägsna, "så långt som Kiruna är från Kristianstad", sa hon för sig själv. När man "bara" är 17 år så är det nuet som räknas. Framtiden hinner man med senare. Att redan nu planera framtidsyrket var inte något hon hunnit med ännu men skolan hade börjat ställa frågor och innerst inne hade hon sneglat en del åt jobbet som frisör. För tittar vi lite närmare så ser vi att hon kammat sitt hår prydligt med en mittbena och samlat upp håret i en fläta där bak. Att fixa sitt utseende gillade hon skarpt även om hon inte sminkade sig särskilt hårt.
Prosa (Kortnovell) av Bengt Malmsten VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-08 14:54Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Bra beskrivning av denna generation.
2021-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP