Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag planerar mitt eget IKEA-kök



Jag börjar från grunden med golvet
"TILLPLATTAD"
gjort av stenplattor med inbyggd UV-värme.

Ingen jävel vet hur det fungerar
men när plattorna är lagda
är det bara att sätta in långa sladden
"ÄNDLÖS"
i väggen
så blir golvet varmt lika fort
som induktionshällen
"MATMÄSSIG".

Som skåp, upptill som nedtill,
i en klatschig grå nyans. väljer jag
"KISTAN"
med inbyggd lukthållare
som ingen vet vad den har för funktion.

Diskbänken
"SNUSKPELLE"
blir perfekt för en sån lortgris som jag.
Vattenkranen
"KUKEN"
vet hur vatten både ska spruta
och sparas.

Spisen
"GLÖDHET"
är en självklarhet.
Som fläkt väljer jag
"DJUPSUG".

Man får inte vara för sexistisk i sina val.

Bord med sittgruppen
"BORD MED STOL"
har ingen konkurrens.

Diskmaskin
"HÅLL KÄFTEN"
är en gammal favvo.

Och så har jag faktiskt haft den dåliga smaken
att även installera en liten trång WC i köket,
"SKITFULL".

Smaklig måltid och njut av ett underbart utrymme
i familjens självklara mötesplats
i en värld
full av ovidkomligheter.

Vad det nu är.

Vidrigheter kanske.




Övriga genrer (Satir) av Gunnar Hilén VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-08 16:17



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Det finns bara en av dig och det är
du. Djupsug- den var bäst,
Jag skrattade faktiskt ! Tack
2021-06-08

  Nanna X
Haha vad roligt, jag har just renoverat mitt kök med hjälp av IKEA och PEAB och närmare bekantat mig med varor som FÖRBÄTTRA, VARIERA och UTDRAG - men du går ju onekligen ett par steg längre!
2021-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP