Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan inte tro


jag blundar mot omvärldens ondska
den kom så nära nu

man kan inte tro
att det är sant

men läser i nyheterna
hör på lokalradion

i en liten ort
bara en mil bort

en kvinna sitter ute i solen
med sina grannar

i godan ro
en tisdagsförmiddag i juni

njuter av sommaren
och samvaron

så plötsligt dundrar 
ondskan in

välter möbler
vänder allting upp och ner

höjer bilan
tömmer liv

varför kan de som hatar
inte ägna sig åt annat

än att kriga och mörda sin nästa
de gör det ju igen och igen

om de ändå kunde
älska sig själv först

vända sina ansikten mot solen
rannsaka sitt inre

istället för att göra så ont
och till och med släcka liv

när man borde älska sin nästa
eller åtminstone bara gå förbi

leva och låta leva







Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-08 16:37



Bookmark and Share


    glasa VIP
det du skriver
känns

känns

M O N U M E N T A L T


2021-06-12

  Kajan VIP
Här framträder det kaotiska och obegripliga i att förstöra andra människors liv, någonstans kanske ens eget en gång ej längre hade något värde; svåra frågor, men viktiga.
2021-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP