Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen på bron


En gångtunnels ekande svar
längs en kantstött trottoar

Under bron byggd av
minnessten

Ser han någon
illa medfaren själ vandra
fram och åter

En som ömsom skrattar
ömsom gråter

Kanske är det minnesbilder
ur sitt eget liv han ser

Mannen som står där på bron
och nästan ser ut som om han ler

Fastän han bara ser tillbaka
och tittar ner




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-08 16:42



Bookmark and Share


  Briza media
Mycket fint! Härlig rytm och bra rim som binder ihop det djupt mänskliga i scenen! Tack, sparas!
2021-06-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivit om en man som funderar på sitt liv, det som har varit och det som är.
2021-06-09

  ULJO
Alla är vi nog under stundom klädd i den mannens kostym och står där på bron och filosoferar.
2021-06-09

  Kungskobran VIP
Fin dikt om ett människoöde som man anar bakom orden. Gillar
Bokmärkes
2021-06-08

  Larz Gustafsson VIP
Den mannen har jag nog varit.

"View From A Bridge" (Kim Wilde)
2021-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP