Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När livet är i fas


Nu då?

Allt är packat. Om en månad bär det av.
Allt är satt på autogiro. I Excel finns ett dokument som heter "ekonomi'

Lägenheten är städad. Tvätten tvättad, ny tvättid bokad
Diskstället är tomt. Soporna är tömda. Toalettstolen skurad

Torkade just av datorn med trasa. Tops mellan tangenterna

Har rakat benen, smort in kroppen, klippt tånaglarna.
Städat sminkväskan, ryckt strån från ögonbrynen, fört tandtråd mellan tänderna.

Löptur på morgonen, styrka vid 10, en kopp kaffe med pappa.
Kl är 15.00 och jag börjar jobba igen om 17 timmar

Allt är i fas. Livet är i fas. Inget som måste göras.
Det finns energi kvar att ta av men inget som kräver förbrukning.
Jag är fri att göra vad jag vill

Jag sätter mig i soffan.
Vart ska jag börja?
Känner energin rinna ur mig, vill lägga mig ned och sova

Vem är jag i frihet? Vem är jag i fas?
På jobbet är den min önskan. I den dör drömmar ut.

I den saknar jag syfte, bekräftelse och struktur.
I den vill jag snabbspola tiden, men jag önskar mirakel och självförverkligande som föder sig självt.

I total frihet finns inga mål, de försvinner bortom de ramar som aldrig byggdes upp
Med tiden tystnar de tankar som jag längre trodde var jag och i tomheten formas ideer om något nytt.

Livet är i fas
önskelistan lång
och jag drar täcket över huvudet för att i dagsljus snabbare somna.






Fri vers av S.Cecilia
Läst 101 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-08 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S.Cecilia