Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu blommar Öknens Ros!

 

 

se, där är hon i all sin prakt!

där hon tronar med sin krona

med full blomning, står i givakt

se, en riktigt magnifik matrona!

 

varje år hon rikligt belönar

med all sin fulla kraft

sin omgivning förskönar

hon alltid förmåga haft

 

färggrann hon i blomning är

vet att sin omgivning tjusa

allt från rödaste rött till skär

hon vet hur att förtjusa

 

några veckor hon charmar

sedan hon till vila går

då hon står med tomma armar

men kommer igen nästa år

 

att dikten handlar om en blomma

väl nog många förstår

fast den ej från öken komma

trots det ändå står

 

att jag tagit denna pseudonym

kanske för jag en Öknens Ros äger

vill hellre vara anonym

vet att varje ord väger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 483 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-06-10 08:17



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Mmm... en gång var jag blomvakt hos grannarna och lyckades vattna deras plastblommor också. De tyckte jag var överkvalificerad uppgiften he
2021-06-18

  Susen VIP
Vackert på rim "sin omgivning förskönar" tack för det :)
2021-06-11

  ULJO
Kan tänka mig att Öknens ros är sevärd och underbar
2021-06-10

  Kajan VIP
I vårt mildare klimat verkar Öknens Ros blomma året runt..
2021-06-10

  AiA Maria den fria

Härligt!

Här blommar du i din fulla prakt!

Tack!

<3<3<3
2021-06-10

  Kungskobran VIP
När jag bodde i Kalifornien körde vi ut till öknen varje vår när den blommade, det var fantastiskt
2021-06-10

  Sparvögat VIP
Öknens ros så vacker blomma precis som dina ord med sköna rim…
2021-06-10

  Cikoria Blå VIP
Jag får googla, vill ju gärna se den där blomman.
2021-06-10

    ej medlem längre
Jag läser den som en dikt med en ordlek kring tema om en blomma och ett pseudonym. Härligt tempo i dikten med rim som sitter fint.
2021-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP