Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET GAMLA SVERIGE

Det stampar svagt i spiltans stöv och spillning,
det gamla Sverige, bondens återstod.
Dalmålningar på rim, ett bleknat blod
och jazz på svenska, vemodets försnillning.

Då fyllde Karlfeldt böndernas förväntan
med daladiktens väggarrangemang.
Jan Johansson gav melankolisk klang
åt Delsbostintan liksom Säterjäntan.

Det nya Sverige grönskar än som fordom
men numera och mest på datorns skärm.
Mer sällan går man ut i myggors svärm


och skogen susar sorgligt tyst och folktom.
Men lyssna, gamla sockenhästen gnäggar
i spiltan med dess grova timmerväggar!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-06-09 22:26



Bookmark and Share


  whyludde
Viktigt budskap,
som jag hoppas vår generation kan hitta tillbaka till.
2021-06-10

  Tomas Karlsson VIP
Stämningsfull!
Och fin allusion till Tranströmer. :-)
2021-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP