Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jaga vind

Kanske är vi bara barn
som huttrande värmer varandra
under klipphällen
och ser på när dagen långsamt slocknar
på andra sidan havet.

Kanske är vi fåglar
som slår följe
målar ett böljande streck
över himlen
på väg söderut.

Allt måste vi förlåta.
Allt måste vi förstå.
Allt måste vi förlora.

Nio vågor sjunger mot stranden
nynnar en liten sång
som tystnar när havet somnar.

Vi har varandra en liten stund.
Den röda kärleken bor i en muskel.
Det är genom kött och blod
vi förnimmer helighet.

Människorna jagar vind.
Vinden jagar stillhet.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-09 22:04



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja, den motsägelsen. Vi letar efter anden i allt som inte syns, hörs, känns, luktar, smakar. Och missar ofta det heliga just därför.
2021-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP