Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


nutid och dåtid i en enda röra


Hittar inte ut


I natt jag drömde något
som jag aldrig drömt förut
jag drömde jag var i ett hus
och inte hittar ut

Först var det mat men jag sa nej
jag skulle vidare
till nästa ställe kvart i två
jag lovat åka dit

Jag tog min jacka och gick ut
på framsidan en stund
där kom jag på att mina skor
stod kvar vid ingången

När jag kom dit så mindes jag
mobilen som fanns kvar
i köket där jag varit innan
där jag just nu var

Jag letade och letade
och hittar dit till slut
jag tänker ringa dottern
tala om att jag är sen

Men skärmen den är låst
och kan inte låsas opp
jag rusar ifrån köket
genom huset blir ett lopp

Jag hamnar på en biograf
en dam jag känner igen:
"Varsågod - en pizzaslice
innan första halvleken"

En munsbit var det enda
som hanns med innan jag sprang
i ögonvrån jag ser ett gym
så lyxigt tänker jag

I nästa rum ett bibliotek
med pingis och biljard
jag märker då att huset
ligger i ett köpcentrum

Jag känner mig frustrerad -
jag måste ringa nu
och säga att det blir för sent
för mig att komma alls

Jag träffar på värdinnan:
"snälla visa nu mig ut
min jacka ligger fortfarande
kvar på framsidan"

Tvekande hon svarar:
"dit är det väldigt långt"
Jag känner mig förvirrad
och tom i maggropen

På avstånd kan jag höra:
"Vakna älsklingen -
jag har just bryggt kaffe

nu väntar frukosten!"






Prosa (Fabel/Saga) av stormengudrun VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-10 12:32



Bookmark and Share


  Niliboy
Helt fantastiskt å att du kommer ihåg!?
Mycket roligt å dråpligt!
2021-06-10
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP