Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Mörka vingar

Älskade ängel, en gång flög du fri över öppen himmel.
Dina vingar var vita som pudersnö. Dina fjädrar var lena som silke.
Själen din var ren från synd. Älskade ängel, länge var du en väktare. En osynlig beskyddare som existerade med Guds välsignelse.

Sedan begynnelsen har du skådat livets uppkomst och bortgång. Men ditt hjärta fyllt av oändlig kärlek sörjde. Inte för alltings slut, utan för alltings elände. Inombords förstod du lidandets betydelse och respekterade dess syfte. Trots detta tyngdes du av sorg.

Du bad Herren förklara varför Hans vackra värld innehöll smärta och kval. Han svarade i sin bottenlösa visdom att 'som en larv är fast i sin kokong så förblev mina skapelser fast i det paradis jag skapade. För att frigöra mina barn bannlyste jag dem ifrån min lustgård. Larven kan aldrig fullborda sin förvandling till fjäril utan ett visst mått av plåga och ansträngning.'

Älskade ängel, du accepterade Herrens ord och återvände till att vaka över Hans avbilder. Från himmeln bevittnade du tragedi, förgörelse och försoning. Men aldrig slutade du höra barnens böner. I tusentals år lyssnade du till folkets tårfyllda sånger. Du sörjde för deras skull. Och din sorg fortsatte att växa.

Tills en dag då ditt samvete bröt samman och dina vingar tappade styrka. Älskade ängel, det var inte ett brott som fick dig att falla. Det var din villkorslösa kärlek som förtärde din heliga ande. Du föll för känslornas makt.

Älskade ängel, dina vingar är nu blöta, de har rört jordens grumliga vatten. Älskade ängel din själ är nu besudlad, då du har lämnat Guds boning. Du kommer aldrig mer att kunna flyga. Älskade ängel, förlåt oss för att vi inte sträckte ut vår hand. Förlåt oss för att vi inte fångade dig innan du förlorade din gloria.
Fri vers av Eros Elton VIP
Läst 7 gånger
Publicerad 2021-06-11 01:22Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eros Elton
Eros Elton VIP