Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En mardröm att ta lärdom av

 

 

Drevet gick genom landet

många fängslades och utsattes
för diskrimering, våld och förtryck

jag gjorde inget, det gällde  ju inte mig

dagen jag togs till fånga
kom jag till insikt
att jag borde ha gjort något

men då var det för sent




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-06-11 09:19



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Historien upprepar sig tyvärr. Mycket tänkvärt skriver du.
2021-06-14

  Peter G VIP
Så viktigt att slå vakt om demokratin, ett privilegium att värna!

Varje dag kan vi höra om hur diktaturer runt om i vår värld ständigt försöker ta starkare grepp om makten genom att härska och söndra på olika vis.

Tankarna går till alla de människor som drabbas hårt av dessa hänsynslösa och odemokratiska regimer.

Tänkvärd text!
2021-06-14

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfull och angelägen text om
att "frihet är det bästa ting".
2021-06-13

  överlevaren VIP
Ja medmänsklighet är viktigt....olycka och elände kan drabba alla!
2021-06-12

  Lottie Ålhed VIP
Den viktiga solidariteten läser jag in i fin dikt. Fint.
2021-06-12

    ADI Nehlin
Tänkvärda ord!
2021-06-12

  Niliboy
Huga ligen i ganska trygga Sverige!
2021-06-11

  Susen VIP
Med få ord fångar du en "mardröm att ta lärdom av" som kan drabba när som
2021-06-11

    Elisabeth Nilsson VIP
En bra och viktig dikt! Det är väl som man säger, alla kan göra något. Det behöver inte vara stort eller dyrbart.
2021-06-11

  ULJO
Insiktsfullt skrivet
2021-06-11

  Gunnel Eriksson VIP
Bra rubrik.
Drömmen berättad kort och koncist,
så att alla förstår.
2021-06-11

  Kajan VIP
En bra text om ett så viktigt ämne! Att förstå, och ej ta det vi har för givet behöver vi ständigt påminnas om. Tycker om att texten är rakt på sak, och ej utbroderad i och med innehållet.
2021-06-11

  Öknens Ros VIP
Mardröm som är verklighet i vissa delar av världen.
2021-06-11

  Feliaxel VIP
Tyvärr går det inte att ändra det som varit men man har möjlighet att agera rätt i framtiden
2021-06-11

  Sparvögat VIP
Ja om vi hjälper andra som lider kanske vi kan se ljus i vårt eget mörker…
2021-06-11

  Trädskugga
Kollektivets jakt på den yttre fienden pågår oförtrutet be ware! peter eriksson
2021-06-11

  Maria Sundelin VIP
Ja, det är alltid lätt att vara efterklok
Kramar
2021-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP