Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AVKOPPLAD

Jag längtar till det vanliga, stabila,
till gråstenslivet och flyttblocken.
De som ligger som de alltid gjort och tänker.

Jag är avundsjuk på svalorna,
som klipper invant med sina vingsaxar
och betar av sina vanliga jaktområden.

Själv är jag bliven en orolig smartfåne,
inte alls mig själv längre
bland alla främmande uppkopplingar.

Ge mig tillbaka postkassörskans kvittoslick
och den numrerade fingerskivan!
Jag längtar till det långsamma livet.

















Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-11 17:19



Bookmark and Share


    glasa VIP
det var riktigt härligt
att läsa
om
det riktiga levande långsamma livet

jag läste den igen
riktigt långsamt

som att läppja på ett
livs-vin
som legat på fat
riktigt riktigt länge

smak
karaktär
och doft
2021-06-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Poetisk intressant beskrivning av livet av idag. Som med all teknik känns avhumaniserat. Visst kan man längta tillbaka till förr.
2021-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP