Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För livet

 

 

i skola vi lärs att läsa, räkna, och skriva

lärare måste ju undervisning bedriva

att i skolan bli vist och klokt skolad

att lära läxan utan att riskera bli spolad

 

mycket svett och tårar

många glada vårar

om sommarlov man glädes

det firas annorstädes

 

när skolan en gång tar slut

firas det med en salut

äntligen frihet hägrar

det ingen vägrar

 

pluggandet är över

snart tjänar man klöver

vuxenlivet inte alltid lätt

både tårar och svett

 

att vuxen ta sitt ansvar

ej i barndom vara kvar

det kräver sin man och kvinna

att sig i situationer besinna

 

med tiden man finner sig tillrätta

svårigheterna blivit lätta

man kanske ej blivit rik

men nått livets peak

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-07-27 09:26



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Skolan var skit redan på min tid och är inte bättre idag. "Lära för livet", vilket lurendrejeri! Jag hoppade av och gick istället LHS (livets hårda skola).
2021-08-02

  överlevaren VIP
Livets skola...bra ordat!
2021-07-28

  Poesia VIP
Så sant - bra beskrivet och *applåd* för rim och din insiktsfullhet!
2021-07-28

  Kungskobran VIP
Vad jag lärde av mor och far
är den viktigaste lärdomen jag har
2021-07-27

    Lena Staaf VIP
Alltid längtar vi efter frihet och aldrig får vi den. Möjligen som pensionär men då är det väldigt sent.
2021-07-27

  Susen VIP
Kloka ord på livets väg
2021-07-27

  PPQ
vacker och lite vemodig fin
2021-07-27

    ej medlem längre
Vissa saker lär skolan inte ut
Vuxenlivet är annorlunda skoltiden men man
får hjälp av läxorna man hade i och utanför skolan
2021-07-27

  Sparvögat VIP
Lära för vuxenlivet, visa ord…
2021-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP