Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du, jag, vi – pratstunden

du, jag, vi
balanserar över avgrunden
döden är bakgrunden
vår lott på jorderunden

rädsla är grogrunden
för hat i hjärtegrunden
människan är bakbunden
människan är regelbunden
av nöden och avunden

här är gravlunden
döden är nu förgrunden
för kort är livsstunden
snart är du jordbunden

…och över alltihopa,
på himlarunden 
lyser moder sol!
…inte sant?

 




Fri vers av måns m
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-11 20:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Povel Ramel.
2021-06-11
  > Nästa text
< Föregående

måns m
måns m