Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Litterära brottstycken" (566)


~DANCE ME TO THE END OF LOVE~

Med tidig debut under 1950-talet
med en samling poem och noveller
till romaner i början av sextiotalet
hamnade kanadensiske poeten och
författaren Leonard Norman Cohens
(1934-2016) författarskap i skuggan
av hans musikaliska kreativitet där
mediernas marknadsföring priori-
terade honom i 1:a hand som singer-
songwriter.

Cohens ämnesområden som oftast
rörde sig kring erotik,kärlek,ensam-
het,religion,och politik med ett språk
som berörde men som inte gav några
svar utan endast råd att hålla ut till
slutet för livet har ingen nåd endast
melankolisk uppgivenhet i dess följd.

Strategisk flyktretreat till ett Zenbudd-
histiskt kloster eller exilen i Grekland
hjälpte honom inte ur sin melankoliska
läggning där depressionen alltid låg
som ett inre moln i själen vilket väl ex-
poneras i hans produktion där lyckan
reflekteras genom olycka och det sköna
genom dess motsatser.

Melankoli och depression kan kanske
anses vara ett normalt sinnestillstånd
i en värld som denna och som under
1800-talet bland författare och poeter
närmast var ett mode,
och en sund reaktion på tillvarons ex-
istens.

https://youtu.be/qoLmmbpbpMs










Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 205 gånger
Publicerad 2021-06-12 03:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP