Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frisk varaktighet och ett i övrigt ; sjukt liv!

Energin som dalar.
Energin som dyker upp igen.
Men hur den är mestadels ständigt låg.

Detta är mitt nya jag.
En kropp och själ, som förbereder sig för att dö.
Men ytterligare...,
En dag som blivit mig given.
Känslan från igår,
Har inte passerat!
Hur jag kommer att dö, inom obestämd, men snar tid.
Hur känslorna indikerar att det är just så!

Hur mitt fysiska mående fortsätter att värka, I dess fysiska bokstavliga kropp.
Och hur kroppen inte längre har något stort energibehov.
Hur en tugga tas ifrån en ostmacka, eller två , max tre tuggor blir till ifrån samma typ av måltid, och som till frukost intas.
Och sedan mår kroppen illa, om jag försöker mer än så!
Hur jag gärna tar någon liten grönsak, kanske någon köttbit och lite kolhydrater, såsom lite det är...,
Men hur kroppen mest vill ha flytande föda, och inte alls vill ha mycket fettrikt, I ett mål mat.
Hur jag tuggar och sväljer, sväljer, men det är svårt, för varje tugga som går!

Hur kroppens energi är undflyende oavsett vad jag gör!
Äter mer ibland, ibland mindre.
Resultatet blir detsamma.
Samma mängd energi, samma less!
( Less som i det engelska ordet, som betyder mindre, på svenska).

Vad är verkligt mående?
Vad beror mitt mående på?
Har mitt mående någon annan orsak, än att jag snart ska dö?

Jag har inte uppsökt läkare.
Det finns väl skäl till det, skulle jag tro!

Jag tror gärna på den diagnos som jag ställt på mig själv, men som därmed inte är allmängiltig!

Min diagnos är grundad på intuition.

Min diagnos är...
;Jag kommer snart att dö,
för att jag lever,
och kroppen är min fiende, och ej vän!




Bunden vers av Mim
Läst 149 gånger
Publicerad 2021-06-12 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim