Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Myror i huvudet"


SANNINGENS METAMORFOS

Är det här man kan få reda på
sanningen om allting ?

-Under förutsättning det är en
sanning för oss ja vilket inte
förordar att det är en sanning
som gäller för er.

Är det sant att om man upprepar
en lögn tillräckligt många gånger
så blir den till en sanning.

-Sanningen är den att det som var
en sanning idag kan komma vara
en lögn imorgon och tvärtom,
det är som med vädret att när solen
skiner är det en sanning tills den
gömmer sig bakom ett moln.

Så det är inte att betrakta som en
sanning när meteorologen förutspår
regn på söndag då ?

-Statistiken har i praktiken visat att
teoretiska sanningar oftast inte håller
i praktiken.

Det är som mellan tro och veta då ?

-Ja, under förutsättning man inte tror
på det man vet.

Ibland är det svårt veta
vad man ska tro på.

-Då är det säkrast veta att man inte tror
på det man vet.

Ja,vi får väl avvakta och se om
den där meteorologen talade sanning,
och om han vet att han inte tror på
att det ska bli regn utan vet att det ska
bli regn på söndag.

~



~




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 113 gånger
Publicerad 2021-06-12 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP