Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fjorton meningar om livet.


VEMODS SOL

Som rost i rågen möglar livets gärden.
En vemods sol belyser åkern snett.
Ett sorgens sus betungar levnadsfärden.
Att leva skall ju inte vara lätt.

Jag vet att tillvaron på jorden slutar.
Att leva är ett slags melankoli.
I moll går aftonsångens melodi.
Det syns ju klart åt vilket håll det lutar.

Emellertid, det finns en salig törst.
Det finns en hälsokälla mitt i i dödens åker!
Avantgardisten Jesus gick ju först.

Mitt hjärtas Gud är ingen jönsig joker.
Själv är jag bara mänsklig, medioker.
Jag litar på att kärleken är störst.



















Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-06-13 17:54



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilken klurig ingress, den öppnade sig först efter textläsningen
2021-06-15

  Koloristen
Solen därovan är dock oövervinnlig och ej vemodig. God tekst annars!
2021-06-14

  Briza media
Väl fångat, denna vackert vemodiga insikt. Med hopp och möjligheter inuti.
2021-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP