Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(allt enligt kvant-mekanik lagen)


*Lyrik-mekanik*




Dikten existerar* inte
I samma ögonblick
blir den till när du
Observerar den

Och lever sitt eget liv
Inuti dig. ..


Såå den som söker
skall finna. ..?


Men blir det som
viljan vill,eller kan
Verkligen närvaro
upplevelsen finnas

På olika otyglade
ställen samtidigt?

i boken(hyllan)
Och i ditt huvud

Det är ju det jag alltid
misstänkt: Du är en
vandrande bokhylla
av bokstäver o ord.

Kanske är det det
Som är meningen
med ditt liv. ..?

Frågan är ju bara
Vem du ska låta
Läsa av dig?

Utan en massa
Ord bara som
ett inre väsen

Som släpper
Bokens löv

Mitt i Höstvinden
Utan någon som
helst förklaring.













Fri vers (Modernistisk dikt) av Sefarge VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-13 09:08



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Fånga det
som ses då
ges ju ny tes...
2021-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP