Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Poet: Närvarande!


Till en frånvarande poet


Jag brukade läsa dina dikter
men just nu skriver du inte.
Du är tyst och avskild.
Men du vet att det inte stämmer.
Du kan inte stänga en dörr
när den väl har öppnats.
Du kan inte avskaffa
alla dina drömmar.
Du är en hjärtats poet
som inte får falla isär i sömmarna.
Tänk inte att ingen läser dig.
Jag läser dig.
För mig gör dina dikter skillnad.
Säg vad du kan med ord,
de talar ett sant budskap
från hjärtat ditt.
Dikterna ser dig igenom.
De belyser dig.
Att vara eremit är inte din stil,
en enstöring, det är du inte.
Ge aldrig upp att skriva
de saker som du har lärt dig.
Jag brukade läsa dina dikter.
Jag skulle läsa dem en gång till
om du skulle återpublicera dem.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-06-15 06:54



Bookmark and Share


  Essisen
Sann värme!
2021-08-09

  Den filosofiske poeten VIP
En poet kan vara frånvarande för sin omgivning, men inte när hen skriver om sin omgivning.
2021-06-15

  KYREUS of Sweden
Rörande.
2021-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen