Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hägring

Det är som att vakna till fågelsång
en morgon när solen randas.
Få känna dofterna ännu en gång,
se naturens färger blandas.

Ett uppvaknande till en danande värld
med löftesrika aningar,
och sorglös drift på en ljusmättad färd
mot väntande utmaningar.

Allt andas lugn, orosmolnen fördrivs,
ingen tid som mäter natten.
Finna en väg som obanad beskrivs.
segla över drömmars vatten.

Nu hägrar målet lockande nära,
en glänta som öppnar mot hav.
Där väntar stunder med alla kära,
fjärran från vardagslivets krav.

När allt har infriats, kommit på plats,
fästs med visshetens säkra söm,
finner jag orden som borde ha sagts:
allt var bara en önskedröm.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 98 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-15 09:27



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Mycket skickligt komponerad dikt med fina rim och ljust innehåll. Eller: Var alltsammans bara en dröm?
2021-06-17

  stormengudrun VIP
Så vackert du formulerar dina ord :-)
2021-06-17

  gretagreat
Hägring kan bli till sanning. Vacker!
2021-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström