Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasfågel

Håll mitt hjärta i dina händer
som du skulle hålla en skadad fågel
du har hittat i skogen
i den stora väglösa vilseskogen.
Känn hur det darrar
och lever och vill.

Mitt hjärta är ett stycke levande glas
munblåst och genomskinligt
ömtåligt och starkt.

Jag kikar in i mitt hjärta
som genom ett fönster
på ett obekant ödehus.
Det som händer därinne
är både synligt och obegripligt
som mystiska viskningar
från en svunnen tid.

Längtan rinner
fyller kamrarna
alla små kransar av kärl
och förvandlas till guld
genom smärtans alkemi.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-15 18:56



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så fint, poesi med klass
2021-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP