Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungern Donerar mark till Kina bygga spionavdelningen.

Ungern godkänner: Donerar mark till Kina för att bygga kommunistiskt universitet med spionavdelningen 15 juni 2021, 21:07 av Dan Anghel Devino Nyckelord: Ungern Viktor Orban Kina, Peking Budapest universitet Europeiska unionen Europa utbildning Viktor Orbans beslut utlöste många protester i Budapest. Fudan University i Kina har beviljats ??mark i Budapest, enligt ett beslut från det ungerska parlamentet på tisdag. Här kommer kineserna att bygga ett internationellt campus på två miljarder dollar. NYHETER OM SAMMA ÄMNE Borgmästaren i Budapest ger nya namn till gatorna kring det framtida universum ... Viktor Orbans beslut utmanas av oppositionen som tror att det är till förmån för Peking. Faktum är att omröstningen ägde rum dagen efter Natos toppmöte, där stats- och regeringscheferna bland annat lyfte fram de "utmaningar" som Kina har ställt för världsordningen. Orbans motståndare fruktar att det framtida campus kan undergräva kvaliteten på högre utbildning och kan vara en riktig "trojansk häst" för Kina i Europa, med Peking som syftar till att öka sitt inflytande i Ungern och implicit i Europeiska unionen, skriver Reuters. Folkomröstning vid universitetet I slutet av nästa år måste den ungerska regeringen lägga fram en slutlig plan för projektet för parlamentet, inklusive dess kostnader. På grund av tvister om denna omröstning sa Viktor Orban att projektet skulle ställas till en folkomröstning. Orbans politiska rival, den nuvarande borgmästaren i Budapest, Gergely Karacsony, kan också dra nytta av denna omröstning. Han hävdar att 96% av Budapests invånare inte vill ha ett kinesiskt kommunistiskt universitet i stället för vad som borde ha varit ett hem. Lagstiftningsval kommer att äga rum i Ungern i april 2022 och Karacsony vill att den folkomröstning som premiärministern lovat ska äga rum före valet. Fudan University är en av de mest kända utbildningsinstitutionerna i Kina, men det är också en kontroversiell. En utredning av Direkt36-undersökningsjournalistikcentret visade att Fudann har nära band till kinesiska underrättelsetjänster, särskilt sedan han öppnade sin egen spionskola 2011. Universitetet betraktas också som en elitskola i partiet. studenterna som partimedlemmar.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-16 06:04



Bookmark and Share


  Koloristen
För ovanlighetens skull ett dåligt drag av Orban.
2021-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP