Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur "Kritik och verk"


METONYMA ANTITESER

En sann diktare är alltid en realist
som för att inte skrämma skiten ur
läsarna nödgas begagna sig av sym-
boler och allegorier där metonyma
stilgrepp låta dess eufemismer
sminka dikten för ett mer välartat
uppseende i de finare salongernas
förljugna parnass.

Föreställningen om den naturlige
barbarens ohyffsade idiom som
löpa amok bland dess fisförnäma
auktoriteter genom att gå bärsärk
med sin ohejdade gränslöshet
bland dessa onaturligt tillgjorda
vore en uppfriskande scen vilken
istället för att använda toalett
sätta sig att skita på marmorgolvet
inför allas åsyn.

~




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2021-06-16 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP