Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resurser av överflöd

Den rika människan
borde dela med sig
att konsumera dyrt
känns inte rätt
köpa dyra smycken
och bilar för miljoner
man kan inte äta sig
mera än mätt

De som spelar fotboll
på gröna mattor
löner på miljarder
de som tjänar mest
det är deras pengar
men de borde tänka
åka fort i en Ferrari
är inte att vara bäst

Direktörer och jurister
riksdagsmän och chefer
förtjänar helt säkert
sin mångfald av pengar
grevar och grevinnor
som har säcken full
de borde dela med sig
från sina ärvda svängar

De rika här i världen
fnyser gärna på näsan
åt den som är fattig
och lever på överflöd
dricker dyra drinkar
till lyxiga middagar
de borde dela bördan
blir annars deras död

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-17 07:01



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tänkvärda ord.
2021-06-19

  lodjuret/seglare VIP
En kan ju alltid hoppas, att rikedomar ned i gravar stoppas, sedan kan räntan gärna till havs, få sjunka likt e skatt i ett nafs, så en annan slipper se tårar av guld droppas...
2021-06-17

  Kungskobran VIP
Min dotter och hennes man har sålt sitt företag efter mycket slit och har fått mycket pengar, jag gläds åt dem och är inte avundsjuk
2021-06-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och insiktsfullt skriftat!
2021-06-17

  Eva Helene VIP
Bra - instämmer!
2021-06-17

  AndLou VIP
Bra där!
2021-06-17

  Feliaxel VIP
Håller med Ökens Ros
Allt går inte att köpa för pengar
2021-06-17

  Öknens Ros VIP
Vad spelar det för roll att ha miljoner om man ändå inte kan köpa det viktigaste i livet, vänskap och kärlek?
2021-06-17

  Maria Sundelin VIP
Löner borde vara rimliga och inte astronomiska
2021-06-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO