Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


inspirerad av fyra psykologiska kvadranter, som minst ett medvetandefilosofiskt system [integral theory] har fyllt med följande fördelning av perspektiv


Kvadrolog, scen 1 : om Stenar

 

Roll-lista :

 

IT (objektiv, externt individuell)

I (subjektiv, internt individuell)

WE (intersubjektiv, internt gruppmässig)

ITS (interobjektiv, externt gruppmässig)

 

 

Första Scenen

 

IT : Här ligger en sten.

I : Påminner om annan sten som jag plockade någon junimorgon..

WE : Måste varit när vi var på sista lägret?!

ITS : Stenarna har tydligen anordnats till en labyrint.

 

IT : Denna sten saknar helt kanter.

I : Känns nästan ännu snyggare... tror jag bestämt?

WE : Runda stenar är sköna, jodu!

ITS : För tillfället funkar det - fast de får snart nya kanter.

 

IT : Äter gör man inte stenar.

I : Ändå förmår de liksom fylla mig med fantasi-energi!!

WE : Finns väl gott om kulturella koncept som bygger på sten??

ITS : Systemet kan koppla samman medelhavsstränder med medeltidsmurar.

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-19 12:04



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Absolut, de bör fås att samverka, och livet består av alla fyra perspektiv (minst)!

Oftast fokuserar varje människa på en eller två kvadranter, har lärt sig att ha sin tyngdpunkt /hemvist där. För min del verkar det röra sig om fältet "interior", dvs den subjektiva I samt intersubjektiva WE, fyllda med känslor, tankar och värderingar.

Oftast upplever varje människa en eller två kvadranter som mer främmande att vänja sig vid. För min del känns den interobjektiva ITS mest obekväm, lite skrämmande med våra faktiska institutioner och maskinmässiga nätverk, men också mest "magiskt" intressant (medan enskilda objekt tycks mig tryggare).
2021-06-20

  Gunwale VIP
Om alla (IT, I, WE och ITS) får säga sitt, kommer man nog fram till något bra!
2021-06-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP