Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En korkad text - om en korkad text - av, i mitt tycke, en korkad karl - som borde vetat bättre


Från Dufva till gås


”Sven Dufva var en dum major, den dummaste man fann,¨
Men noga med att borsta skor, en korkad hedersman.
Hans hela värld var disciplin,
På mässen söp han som ett svin,
Han tänkte som en tröskmaskin.
Han blev befordrad han.”

Tage var en sirlig karl, den klokaste de fann
Väktare av de andras moral, en hyvens vänsterman
Hans hela värld var röd som vin
Han talade som en åsiktsmaskin
Visare i allt från blommor till bin
Tills solen blev hans baneman




Fri vers (Fri form) av Regular
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-18 00:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2021-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular