Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Junifundra 13

 

 

Torp i ödemark

stenlagd gärsgård fattigjord

mandelpotatis

räddning under oåren

slaktade han Nordsvensken

 

lax nödföda i

brist på gröda miste han

sin arbetskamrat

och bäste vän skogsbonden

såg ingen annan väg ut

 

än vända gården

ryggen och bege sig

till staden släppte

aldrig drömmen om att få

dö i torpet på gården

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-18 19:48



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Numera är lax lyxföda.

2021-06-19

  lodjuret/seglare VIP
Det värsta med unga människor är att de ofta går och hänger i tvättstugan. Trots att en skog är så full av träd, det i skjulet kan finnas ett städ, dammet kan hitta både här och där i rum och vrå, tröstande det är att rader här läsa då...
2021-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP