Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Naturens kamp mot teknokratin. Oxå, In Memoriam: Jacobus Kapteyn, d.18:e Juni 1922. Innovator av "Star streaming" samt erhållna belägg för galaktisk rotation.


Earth Rise


Mänskligheten är trängd
då planeten stiger rejält,
tidernas "jorduppgång."
Universalscenen tänder solen.
Pannorna sträcks ned
till nästipparna.
Deras nervsystem expanderar
och ansträngs starkt
i värmen från scenbelysningen,
då svart förvandlas till grått
då det exponerats och förstorats.
Och i den ljusblå
strålbelysningen
stiger jorden högt,
då den numera
vilar på en pixel
snarare än en axel.
Moder jord slår tillbaka.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 120 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-19 07:59



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Illusionen av mänsklig kontroll tänker jag, avslutningen kraftfull.
2021-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen