Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Moonmadness


termometern visar 34 grader C -
i skuggan

inte ett moln på himlen

jag sitter där under parasollet
och försöker (fåfängt naturligtvis) tänka de speciella tankar
som man en gång fick till skänks under dessa heta sommardagar -

nya tankar som jag då tyckte hade en tydlig början
och ett slut som mynnade ut till ett något slags mening
att gå vidare på

nu går det mesta liksom bara in i varandra
(you can't tell the tail from der Schnauze)


jag kan inte ta blicken från månen
som hänger där som en frostig och trotsig isboll
i sommarhimlens oändligt blåa hav

sträcker ut min hand
tar ner den försiktigt
och lägger den i glaset
tillsammans med

  • 1 cl citron
  • 4 cl gin
  • 10 cl indian tonic water
  • 1 citronskiva

och hoppas att natten ger mig en dröm
som är mer naturligt galen
än det splittrade partitur
som samtiden har ersatt den med



The sun has left the sky
Now you can close your eyes
Leave the world behind until tomorrow
The dream is like a song
It leads you on and on
The piper plays his tune so you must follow

So far beyond the sky
Not knowing how or why
You realize this feeling is forever
And though another day
May steal your dreams away
You and the song will always stay together

(Camel - "Song within a Song" från albumet Moonmadness, 1976)
https://www.youtube.com/watch?v=dbBnJrVynqI




Fri vers (Prosapoesi) av Almagrundet
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-19 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet