Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen endaste själ får överges - ingen får utsättas så av omgivningen att allt ljus släcks! inspiration Elmer Diktonius . Bry dig inte älskade klokuggla det är bara nättroll. ÄR GLAD över dig det är för mig det viktigaste.


VEM ÄR SKULDFRI?



förlora inte modet, se ljuset
fastän det skymmer
uträkningen hoppet och viljan förtärs
om vi överges på ödsligt skär
morrhår och klotass river barken
orättvisor väcker vargen inom oss
den som kastar första stenen
är den som gör sig skuldfri
alla är födda i synd även de skenheliga

vem ikläder sig rätten vara både domare och bödel
den rätten har enbart vår himmelske fader
kränkande diskriminering är vanlig i samhället
inte enbart på nätet utan även i vardagen
Då måste vi säga vår innersta mening
då vi blir särbehandlade
och inte svälja våra drömmar
de som vänder vitt till svart
målar tavlor som Trump-en för driva väljarna
i samma fålla
ingen slipper undan
avgrunden ser dig varken bankbok eller pass fordras
till den sista resan

bland vildmarkens blad sticker nosen fram
trekantiga blickar
morrhår och klotass
den flyger - vårt hjärtas varg
riv och söndersarga livets fulhet
de onda och fula
inte endaste själ får överges eller särbehandlas
att bita ett tvång så länge bettet ger liv
att riva är heligare än skrymtarnas tungor
där ruttet kött stinker
vi ska söndersarga livet fulhet
tills skönhet och helhet uppstår ur mullen
så är vi en vilja av stål ett gap och vassa tänder

Vi vill döda de känslolösas skri
de hjärtlösas medlidande
de otrogna hundarnas döda religiositet
de starkas maktlöshet
vi vill bereda plats
där solfläckarna kan dansa
och vi andas friheten
ur smärtan skall födas
det nya livet i blodets färg






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2021-06-20 13:13



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
:)
2022-01-31
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP