Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det snurrar i mig

Ord virvlar runt
krokar fast sig i
känslor.
Snuddar, nuddar med sina fjärilsvingar
vid tankar och känslor som ej än klätts i åsikt,
ofärdiga i handling.
Nakna tankar som flyter på ihåliga, skygga ord.
Nakna tankar som behöver fälla ner persiennerna
i livets rum, de tål inte att granskas av andra än.
Tankar som gömmer sig bakom ögonlocken,
innanför snäckan, gomspalten ... Inte än ...

Fjäderlätta och genomskinliga,
obestämda,
trevande.

Försiktigt och varsamt låter sig känslorna
bäras av orden i väntan på riktning.
Väntar på ställningstagande.
Väntar på att anta sin form.
Väntar på att väljas av ordet
som ska bära de genom
den inre stormen ... ut
till de yttre, till de som ska höra mig,
ta mitt tecken, se, höra min plats i livet.

Väntar tålmodigt på ett jag som stiger upp, genom,
ut ur det ihåliga.
Ut genom persiennernas lameller.
Ordet som ska fylla det skygga med mod,
hålla handen och sträcka ut ryggen,
som tar plats i ställningen, i åsikten.
I versaler, anfanger och kursiverade gemener.
Ordet, som när det formats till min sanning,
vandrar över huden som en rysning.
Fladder av fjärilsvingar.




Fri vers (Fri form) av TinaNahkuri VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-20 18:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om hur dikten arbetar sig fram, tankarna som söker sitt uttryck i det efterlängtade ordet, den nya begynnelsen.
2021-06-20
  > Nästa text
< Föregående

TinaNahkuri
TinaNahkuri VIP