Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen ironi, jag tycker denna regering tillträdde på alltför oförenlig grund, utan folkligt stöd. Nästan vilket sorts samarbete somhelst vore rimligare, om än inte nödvändigtvis bättre. Även mitt ideal må vara lika schizofrent som det jag kritiserar.


Rondell #27 : Permanenta Krisens Upplösning

 

 

 

Så skönt friska vindar, regeringskris tickar

om redan i juni vårt träd fäller löfven

Dess snett sydda lappverk var ämnat att spricka

Jag instämmer med både vänster och höger

 

Vårt splittrade samhälle söker sin utväg

fast Centifugalkraften kröker oss inåt

i landet där allt liberalt kräver ny lag

och färre förstår vilkas regler som vill nåt

 

Trots annars mot mitten mig sökt balansera

där alltmer tomt svamlande spöken blott snurrar

Tror kanternas torn ger mer hästkraft numera

- hur hedervärt Ebba beredd pröva dörrar?!

 

Fast alla vill bo under tak när regn hopas

och räddas från utsatthet, virus och bränder

Centrala problem under mattorna sopas

likt stad och skog odlas på samtliga stränder

 

Snart ännu en utredning görs - verkar sakna

all självinsikt om varför slottet blir plundrat

När kungen har somnat står flankerna vakna

och folk tar till sköldar han sällan begrundat

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-20 22:35



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Elegant rytmiskt, rimmande och med en på sidan sällsynt objektivitet. Häftigt.
2021-06-23

  Anya VIP
Mycket snyggt och aktuellt med vass penna. Skulle passa i en tidning. Skicka in!
2021-06-21

  Nanna X
Snyggt hur du skapar schackspel av politiken, och löfv-fällningen var ju en fyndig metafor.
2021-06-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP