Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att få till en spännande samhällets lektion i den lilla konstskolan är nödvändigt med tanke på att vi står mitt uppe i en regerings kris och vi måste förhindra människor att agera på ett felaktigt sätt i ock med detta


Är några skärrade i gruppen?

Idag är en svår dag för oss många kanske känner sig hotade efter att ha hört på nyheterna att förhandlare sitter med "pistol mot tinningen" och min rädsla för att någon kan bli skjuten under valrörelsen återigen kom till mig. Ville inte skriva en kommentar om det och istället sökte jag vägledning i, ja, ni vet, "himlen" när jag återvände gick min kraft genom skogen och alla träd böjde sig för vinden, ett namn följde med mig och ett mirakel kommer inte att ske, inte den här gången.

"Medusa"

Det onda är svart et och det gångna året är svaret.

Så som texten så känns det
att vara en medborgare i alla fall (för) mig.

Tänker på de som tycker likadant, är vi vänner?

Tänker på det som varit, de som trots allt är vän.

Gud, vad jag värdesätter Er ni som finns därute.

Kanske, vi kan gå vidare efter våra konflikter,
i området och ni som finns någon annanstans
tror alla "Medusa" återuppstått så här i slutet?

Så här blir man av att
fått höra i nyheterna
att förhandlare sitter
"pistol mot tinningen"
känns så himla overkligt
som den öppnat upp för
gängkriminellas vapen...

För vad spelar marknadshyror i nybyggen
någon roll, vi har ändå inte råd att bo i där
med hyrorna som idag, tänk om regeringen
fick förhandla färdigt till den 1 Juli så kanske
vi fick marknadsanpassade hyror istället, men
hur många vill bo i de nybyggda med tanke på
den "torra luften som blir av dammet i betong.

-Skönt att vi bor i de gamla 60-tals husen för
här är luften så bra och det känns underbart!

Ja, nog borde man sänka hyrorna för de
som måste flytta in i nybyggen, tänk på...

Vadå?

Medusa.. finns hon på riktigt, eller?

Knäpp text?

En spegling bara.

Nu har vi alla fått med sig hemläxa, vem var Medusa?

Ja, gestalta
henne i färgspråket,
lera, gips,
ja, vad ni vill
bara ni
inte tar med
er meningen
"pistol mot tinningen"
den meningen får
Säpo granska
om de vill.


(Texten är en uppgift i konstnärligt uttryck)

Namnet "Medusa" är till som sökning på nätet
och har inget att göra med några som lever nu.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2021-06-20 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP