Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morgontåg

hon tog upp
två säten

låg hopkrupen
och sov

jag undrar
vad hon drömde

kanske om tågvärden
som gick förbi
utan att väcka henne

kanske om lunchen
i stockholm
om några timmar

kanske att kungen abdikerar
och utser henne
till ny regent

eller sagan hon ska berätta
för sina barnbarn år 2050
om när hon somnade i arlöv
och vaknade i huvudstaden

eller kanske drömde hon
om en underlig gubbe
som skrev en dikt om
hennes drömmar
på morgontåget från malmö

 




Fri vers av Herr Farbror VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2021-06-20 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP