Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( Till det som som aldrig kan få nog. ..en känsla inuti?)


Dödens syster och den flagranta noshörningen



När bara makten och pengarna
Hade någon riktig viktig betydelse
som genomsyrade hela hennes liv

Och oärlighet fräckhet lögn var
ett sätt att nå dit med sina mål
Där släktskap ingenting betydde

Men när sen en tjuvskjuten Nos
-hörning med sitt avkapade
horn dök upp och började förfölja
henne i drömmar och t.o.m i vaket
tillstånd

Och sa till henne att de var släkt
med varandra,och det var hennes
Fel att den fått sätta livet till, för
hennes begär efter det värdefulla
hornet,fastän det inte alls var det!

Sådan orättvist beskyllning bland
allt annat som inte stod rätt till
Och gått snett genom hennes liv. ..

Då förstod hon att det snart var
dags att kila vidare,och att en
rosafärgad fiktiv Noshörning.

Strax skulle knuffa henne
till de sälla jaktmarkerna

Bara för att de var släkt med
Varandra,någonstans i Afrika
på något fantasifullt sätt. ..?

Men om det, vågade hon
inte
berätta till någon annan


När hon till sist avled i
svåra andningsplågor

Fann de närmsta anhöriga
henne med en vårta som
stack ut som ett litet horn
på pannan mittemellan
ögonen. ..Den hade de inte
sett förut. ..Vad konstigt?








Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-21 11:00



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härligt fantasifullt
2021-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP