Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
varför skulle det vara så fel om vi konstnärer fick en slant ibland? r vårt jobb inte värt något?


en fri marnkad?

Har vi möjlighet till en fri marknad? Vad är en fri marknad? Utbud och efterfrågan? Jag menar inte hypotetiskt. Men tänk o du kan få 2 kronor för att du läser en dikt, 11 för att du läser en novell. Tänk om du får 35 kronor för att du sitter och ger råd kring hur man bygger en altan. Vad skulle du betala för att få tips om ur du bäst driver upp pelargoner? Vad är du beredd på att betala för att få tips kring ditt pensionssparande av någon neard. Vad skulle du ta betalt för att föreläsa och prata om di favorithobby?

Detta är åter igen inte hypotetiskt. O vi står inför de möjligheten att en poet kan få en krona eller två för varje dikt som hen läser upp av varje person i publiken är det rimligt? 2 kronor per dikt? Om jag underhåller er, får er att skratta och ha det bra en fredagskväll, vad betalar ni mig för det?

Det ä de fria marknaden. Och jag sitter exakt just nu och gör de sista avstanningarna rent juridiskt. Självklart måste man följa lagar, svenska lagar och EU:S lagar. Självklart.

Men om det verkligen finns en fri marknad där köpare säljare kan mötas och priset avgörs av just utbud efterfrågan, varför skulle vi inte använda oss av den? Förutsatt det är lagligt och skatter betalas om man nu når en såda hög intäktsnivå att skatt är nödvändigt. Men skulle du köpa, skulle du sälja? Skulle du vara nyfiken på en såda marknad? Jag är helt för en sådan marknad. Och kommer göra allt jag kan för att bidra till att vi har sådana möjligheter för exempelvis författare eller personer som ka allt om något coolt ämne.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av PPQ
Läst 93 gånger
Publicerad 2021-06-21 17:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Fri marknad är kapitalisternas "rättighet" att exploatera och utsuga det arbetande folket.

Jag tar avstånd från all form av kapitalism och fri marknad.

Jag tror på planekonomi.
2021-06-21
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ