Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


om att blicka tillbaka på sitt unga jag


Vilka tankar tänkte den flickan?


Vilka tankar tänkte den flickan,
vilka dagdrömmar drömde hon då?
Vad hoppades hon om sin framtid,
vilka livsgåtor tänkte hon på?

Vilka hemliga tankar fanns gömda,
vart ville hon sträva och gå?
Vad kände hon där inför livet,
vad siktade hjärtat att nå?

Vad hoppades hon att få finna
längs vägen på livsresans färd?
Kunde hon nån gång förnimma
det tunga i framtidens värld?

Så hoppfull är ungas förväntan
så sorglös är framtidens bild
men vore din ungdom blott ängslan
så vore den också förspilld

Hoppet behövs för att våga
och aningslöshet för att se
förbi alla möjliga hinder
förbi allt man fruktar skall ske

 ©JessicaMarieOlsson



Ur diktsamlingen ”Ord för varje stund”, Viberg förlag


 

 




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-06-21 21:16



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Så fin text, den tycker jag om!
2021-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP