Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om en aldrig vare sig nedtecknad eller officiellt erkänd händelse


Midsommar anno 1666



hon satt alltid längst bak i kyrkan, hade alltid
blusen högt knäppt med en svart rosett under
hakan så hårt att skavsåren syntes hela veckan

ingen bad så ivrigt, så hängivet intensivt som
hon men ingen sjöng heller så hårt återhållet


Men så rang klockorna en midsommar, alla
var överens om att klangen var klarare den
sommaren, då skörden slog alla rekord och
prästen för första gången log som på riktigt



Och hon kom lite sent, just när kantorn steg
på tangenten och kyrkan genljöds av en ton
på vilken hela församlingen stod upp i sång

in i kyrkans höga port på vid gavel omgiven
av midsommarsol, med en strålande vacker
krans flätad av sju sorters blomster, men se
helt klädd i vitt, bländande klart sjungande
steg hon, fast mer svävande som en dimma




Högtidligt neg hon vid altaret, församlingen
teg av förundran medan hon sög av prästen
under heligt häpen tystnad,
spottade sen ut säden han helt utan protest
gav henne i dopfunten, vilken hämtats från
det heliga landet tusen år tidigare med våld




-och ur den reste sig ett träd genast bärande
frukt i form av äpplen röda, fulla av sanning







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2021-06-21 22:05



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Du vet jag gillar detta. En sån vacker tavla !
2021-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP