Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara eller inte vara.

Att vara eller inte vara,
den frågeställningen hade redan Shakespeare...
Vad är ett varande?
Vad är ett icke varande?
Två följdfrågor som kommer upp i mitt sinne
och pockar på uppmärksamhet och ett svar.

Börjar vårat "varande" när våra föräldrar förenas
i kroppslig lusta, eller den dagen när vi tvingas ut
till denna för oss nya kalla och tunga värld,
eller börjar den den dagen när vi själva börjar kunna
urskilja vad som är rätt och fel runtomkring oss?
Är det ett varande när vi förstår konsekvenserna?

Ett "icke varande" är det när vi förstår vad livet innebär,
och inser att vi inte alls vill vara en del av det?
Eller betyder det att vi väljer bort möjligheterna
att finnas, utvecklas och bli en del av samhället?
Syns man inte så är man inte, kan det vara så?
Att vara eller icke vara det är frågan!

Eller är det så enkelt som att det kan beskrivas med två ord:
LIVET OCH DÖDEN?







Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-22 10:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Touche! Svaret kom i slutet. Sen finns det de som lever men ändå inte...
2021-06-25
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP