Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömd

Solen ruskar av mig mina drömmar
jag simmar upp ur natten
mot dagsytan
som skimrar ovanför.

Drömmarna dröjer sig kvar
som minnet av en skugga
en mörk skyddsängel
en hemlighetsfull budbärare
levande och ändå overkliga.

Det drömdes en dröm i mig
någon vävde in mig i berättelsen
om att universum spinns av en spindel
som fogar samman
verklighet och skenbild
ljus och mörker
och allt däremellan.
Ande och kropp är
inslag och varp
i den stora människoväven.

Hon spinner och väver
med leende mun
drypande av etter
som dödar med ett bett.
Hon spinner hjärtat som slår
hon spinner spjutet
som en dag kommer att genomborra allt.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-23 06:07



Bookmark and Share


  Burn

Den här var härlig! Och inte minst med det underbara sista stycket, det gillar jag skarpt!

2021-06-23

  Kungskobran VIP
Drömmar som ruskar om.
2021-06-23

    ej medlem längre
Du skapar din egen mytologi!
2021-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP