Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordlös pratkvarn


Att flyga tätt över dörren;
ådringen i träet
vimlande bakåt därnere
som kontinenterna
under Internationella Rymdstationen

Musca domestica är min kapsel
i kringliggande tid,
ja, min fluga på väggen,
min punktmarkering
i kvantmekanikens uppfriskning;
min referens i rumtiden

Men katten ger mig nuet
i full storlek,
som absolut gehör
och gåstavarnas stockhausenska
Kontaktemetamorfos,
från nedslag till smatter och tillbaka:
gjuter vunnen terrängs frekvenser
över nuet,
men nuet är en konstruktion,
en injektionspunkt
och ett startblock;
ständighetens blickstilla avstamp,
en ordlös pratkvarn
långt inne i meningsbyggnaden;
världsbildens lerfundament;
det illusoriskt hög- och låglänta
i landskapens flöde




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-23 11:49



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
"en ordlös pratkvarn
långt inne i meningsbyggnaden", I like it.
2021-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP