Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevde

Idag på väg till torget hörde
jag att en kvinna skrek, att hon
satt fast på sitt "mobilåk" eller
vad det nu heter, hon försökte att
backa, kom bara framåt, då sa nå´n
du har en låda bakom dig... Jag gick
till hennes andra sida tog bort lådan,
då sa folk, nu kan du backa, innan jag
ens hann att tänka, hoppade jag åt sidan...

Hon skrek, nu backar hon, kom fort framåt
i en rasande fart, på den plats jag stått nå´n
sekund innan, mejades jordgubbar och
blommor ner som stod utanför en butik
tills "bilen" stannade vid trappan intill
nästa butik...

Gågatan såg ut som ett slagfällt med blödande
jordgubbar och söderslagna blommor,
krukor och pallar...

Runt omkring alltihopa sprang en liten hund lös
löpte som om den hade eld i baken, var kanske
hennes... Folk sprang fram och hjälpte henne...
Frågade hur det gick, hon klarat sig...

Hade jag inte hunnit undan hade jag nog
suttit klistrad mot trappan som en fluga...

Jag gick hem... Lämnade fältet...
Lät de andra ta över...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-23 12:40



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Fantastisk text
Det automatiserade
Lever sitt eget liv!
;)
2021-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt