Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget skumt i egentlig mening, snarare rätt enkelt.


Skummet i Virvellandet

Skummet i Virvellandet leker, och igen
gör sig till varelsen som lystrar blott av lust
den som i sekunder ler, men vem bemästrar den
gudalik när livets vagga spolas till sin kust,
spelar kanske upp för dig hur livet blev
sedan tid och skeenden den lilles visa skrev
eller, för all del, väl den stores likaså
Ensamt ropar Undret, som du söker namnet på

När du i Virvellandets stilla aftonsång
suttit och vaggats av dess egna melodi
som du kanske hoppats göra mer av denna gång
lycklig över möjligheten, och för stunden fri
dränker dina drömmar, så upp flyter de
visar varken ånger eller trots vad du kan se
bara en röst från den där vännen i ditt sinn’
Scenen du vill äntra och som en gång varit din

Åren är fasta, ingen kan dem flykta från
ler när du glatt och villigt följer ödets lott
Allt som till dig skänks blir dina sångers rika mån
och du sjunger gärna hur lång tid det än har gått
kanske stark av stolthet, blott för att en dag
du har visat modet att bli ett med hjärtats slag
Drömmar i virvlar tumlas oftare dock om
landar kanske aldrig, men de frodas dig inom.



11/6 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-23 20:49



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
fin dikt, påminner mig om hur skönt det är att sitta vid porlande vatten och drömma....
2021-06-23

  SatansSon VIP
mycket bra.
2021-06-23

  Nanna X
En intressant varelse som tar sin gestalt ur skummet - kanske en havsgud, eller en siren?
2021-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP