Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Som alla vet är det just ens egen verklighet som spelar någon roll i livets teater. Ens eget språkdräkt, dialekt, tankar och känslor är vad som bör kunna färga andras uppfattning. Och varför det bara är så ibland är en gåta, du vill ha svar på.


Det märkliga med språk...




...verkar ofta vara att en som talar franska,
ofta gör det som i tro att verkligheten
utspelar just på det språket.

Ungefär som någon uppvuxen med engelska
språket kan få för sig att mera
verkligheten, den vi väl

ändå 'alla' lever i, utspelar sig på just engelska.
Vilket engelska turister på besök
befinns tala 'riktigt bra'

efter så många års möjlighet till övning i rollen,
fallenhet för densamma. Samt att
de ofta nog anpassat sig.



(Om bilden, ljus och skugga, tagen för kanske
något dussin år sedan, fordonet har inget
identifierbart registreringsnummer och känns
därför som tämligen anonym't just här)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 124 gånger
Publicerad 2021-06-24 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP