Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnmod - (Att musiken 26)

 

 

mitt i den stekheta dagen

har himlen äntligen fått nog,

den mullrar plötsligt till i ilska,

rullar hejdlöst - pang! - mot berget,

ett furioso splittras i ett våldsamt eko,

fångar människan i stunden

 

därmed nöjd? Ånej!

Den bjuder: stanna upp! lyssna!

på tystnaden, pianopianissimo

 

först då är scenen klar för 

fff med blixt och dunder

 

och regn!

 

 

ett musikaliskt under

att höra regnets trumslagare

i samklang med bleckspelarna

ge järnet, för de vet 

att deras stund är kort.

 

 

NU blev det sommar!  

En sommar att sjunga om,

sommar, sommar, sommar ...

 

 

 

2021-06-24   11:50

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-06-24 10:52



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Fin hyllning till både sol och regn
2021-06-28

    ADI Nehlin
Vilken underbar text! Du beskriver vädrets växlingar musikaliskt, så fint!
2021-06-27

  soligajag_1 VIP
Vilken annorlunda poesi.

Man säger väl att det kommer sol efter regn och luften känns renare.

Kan höra klangen av denna blixt pinne
som tar mig med storm.

Gillar denna mycket!


2021-06-25

  limerick VIP
Härlig sommarpoesi!
2021-06-24

  Nanna X
Vädret i musiktermer, det passar verkligen fint! Själv har jag börjat spela klassiskt igen med min dotter så jag svänger mig också med pianissimo och fff. Fast i morgon blir det traditionell sommar, sommar, sommar.

Glad midsommar!
2021-06-24

  Poeten Salvador VIP
Regnar det då är det mulna bedrövligt, och skiner solen är det outhärdligt varmt
2021-06-24

  Gunwale VIP
Vilken blixtrande härlig hyllning till åskan och sommaren!
2021-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP